Semesterträning

Den här sommaren blev långt ifrån vad vi tänkt oss. Upplägget var spikat in i minsta detalj med bröllopsfix och träning fram till början på Juli för att sedan lägga allt fokus på VM. När jag sedan fick chansen att byta jobb och därmed få långledigt skulle jag kunna vara med på uppladdningen i Skottland också. Men Fredriks fot ville ju inte vara med så då satt vi där i slutet på juni med 8 veckors gemensam ledighet och endast en av dessa uppbokad – vad ska vi nu göra?

Detta var ju självklart ett lyxproblem – men ändå kändes det mest tomt och vilset, och då pratar jag bara för mig. Kan inte föreställa mig den tomhet Fredrik kände efter att all besvikelse, frustration och ilska lagt sig. Men vi bestämde att nu försöker vi göra saker som vi annars inte kan göra. Vi försöker ta dagen som det kommer, träna det vi känner för, åker dit vi vill och umgås med de vi inte träffar så ofta annars.

Från noggranna tidsscheman satta utifrån träningspassens syften och timing är vardagen numera känslostyrd och träningen blir mer som upplevelser. Körde morgonpass på rullskidor på Gotland för att avsluta turen med köp av färska frallor – frukost är ju så mycket godare efter lite träning. Vi har cyklat Fårö runt, till grottor i Stockholm och från Götet till Varberg – cykeln är ju perfekt för att se sig om och om man cyklar långt får man ju stanna och fika. Roliga kombopass med rullskidor som transportmedel till fina ol-kartor för teknikpass löpandes/gåendes. Alla dessa upplevelser har kryddats med stenhårda intervallpass på crosstrainer – men bara när vi känt för det.

De här veckorna har verkligen varit semester – dels för att vi hållt oss hemifrån men även för att vi levt på ett helt annat sätt än annars. Det är bra med en paus ibland, det ger perspektiv, energi och motivation.

Nu taggar vi båda för oringen. Speaker/Radio-snack för min del och Fredrik gör MTB-O-premiär för att tävla av sig lite. Det kommer bli en intensiv, intressant och rolig vecka – nu hoppas vi Borås levererar lite sol till denna underbara folkfest- vi ses!