10mila

Direkt efter Åmålstävlingarna bar det av mot Skottland, för ännu ett träningsläger. Denna gång med landslaget. Kroppen var rätt trött efter tävlingarna men jag tränade på bra och när jag åkte hem efter en vecka kunde jag summera ihop 21h och då mestadels i terrängen. Eftersom det är såpass tunglöpt som det är så passade jag på att springa en del stig/väg också då jag inte ville bli för tung i benen inför helgens drabbning, 10mila. Detta var även det enda som vi snackade om när vi inte tränade, olika laguttagningar, km-tider och andra härliga spekulationer om hur stafetten kommer utveckla sig.

10mila – är speciellt, inte bara för oss löpare utan för hela klubben. Det märks extra mycket på ledare och andra personer runt om i klubben att det är något stort på gång. Det enda man pratar om när man träffas veckorna innan är 10mila, hur terrängen blir, hur laget kommer se ut och andra klubbars lag. Egentligen byggs stämningen upp hela vintern, då man redan i november på upptakten för det nya året sitter och diskuterar hur vi ska lägga upp träningen inför 10mila. I år är det ett litet annat läge för oss i Lidingö också, då vi går in lite som favoriter bland svensklagen. Det blir såklart en extra press på oss, men jag själv brukar gilla när det kommer yttre press och det gör att jag taggar till och fokuserar bättre. Förra året var det egentligen första gången som vi lyckades att prestera när det verkligen gällde som mest, både på 10mila och Jukola. Vi matchade Kalevan hela vägen in på målsnöret men de var strået vassare när det skulle avgöras och slog oss bägge gångerna. Just på Jukola fick jag lära mig en läxa kring hur man ska agera under sistasträckan vilken jag hoppas har gjort nu. Där och då visste jag inte om jag skulle vara besviken över att bli slagen eller imponerad över hur Thierry sprang de sista kontrollerna.

Nu inför 10mila och egentligen hela vintern har jag suttit hemma i Göteborg och blivit imponerad över hur mina klubbkamrater varje vecka har samlats och kört ett hårt nattpass, mellan 90-120min+ och vissa gånger har jag även kunnat följa dom via GPS framför datorn. De visar styrka och visar att de verkligen vill göra jobbet för att vi ska lyckas i helgen. Trots att jag inte har varit där på plats så känner jag av den härliga stämningen i gruppen och jag hoppas att vår målmedvetna satsning ska ge resultat.

Förra året lyckades vi med uppdraget att göra 10 stabila sträckor.
Här nedan är laget som ska ut och kriga i natten och hoppas kunna slåss om segern även i år.

  1. Nick
  2. Julian
  3. Klaus
  4. John
  5. Anders
  6. Erik
  7. Öystein
  8. Filip
  9. Mårten
  10. Jag (Fredrik)

Nedan finns några länkar, till Lidingös alla lag, hemsidan för 10mila och till websändningen där ni kan följa oss igenom hela stafetten.
Alla våra lag: http://eventor.orientering.se/Events/Entries?eventId=9208&organisationId=546

Hemsida 10mila: http://10mila.se/index.php/sv/

Websändningen: http://webtv.10mila.se/